Nordan

I morse väcktes vi av att fönsterluckorna ruskades av kraftiga vindbyar, så vi beslöt att vänta lite med att försöka få upp näten. Den byiga nordanvinden från bergen fortsatte, men styrkan avtog något. Trots allt fick vi upp näten en knapp timme senare än vanligt.

Redan under nätuppsättningen fastnade fyra fåglar. Sedan blev fångsten mer som vanligt. Många av näten var så utsatta för vinden att de knappast kunde fånga något, utom vandringsgräshoppor och jättebin…

Det nya ”vadarnätet” står så öppet att vi väntade med att dra upp det. När det väl kom upp var det nära till fångst ett par gånger innan vi fångade dagens nya märkart – en grönbena.

GRBEN

Grönbena

Fyra trastsångare kontrollerades och hade alla ökat fint i vikt, som mest 11 gram på åtta dagar. Den första rörsångaren sedan 19 april visade sig vara lite ovanlig genom att tillhöra den västeuropeiska nominatrasen. De vi oftast fångat på Kreta tillhör den östliga rasen fuscus. Sen avslutades dagen med en dvärgrördrom.

ACSCI

Rörsångare (Acrocephalus scirpaceus scirpaceus). Det skarpa solljuset gör tyvärr att den inte ser så brun ut på bilden som den var.

IXMIN

Dvärgrördrom

Annonser

Om nrmringmarkning

Här bloggar ringmärkarna från Naturhistoriska riksmuseet från sin expedition i Grekland.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s