Ännu en ny märkart

I morse steg vi upp en kvart tidigare för att kompensera för solens allt tidigare uppgång.  Det är bra om näten kommer upp medan det är mörkt så man har chans att fånga de fåglar som i gryningen söker en plats för dagvila. Det blåste rätt mycket de första timmarna. Vindarna var ljumma och man anade att dagen skulle kunna bli rejält varm. Så blev den också och varmare blev det när vindstyrkan minskade fram på förmiddagen.

blindedbythemoon

Månen lyser upp området tillräckligt för att det ska vara ordentligt ljust även i nätgatorna.

Det nya nätet levererade igen, en småsnäppa den här gången. Vid samma runda satt även en spovsnäppa i nätet, men den lyckades tyvärr ta sig loss. Småsnäpporna är nu på väg till sina häckningsområden på tundran och de arktiska kusthedarna i Ryssland.

SMSNÄ

Småsnäppa

En intressant fångst var en trädgårdssångare som var nyanländ. Inget synligt fett hade den och bröstmuskulaturen var mycket nedbruten. Den är den lättaste trädgårdssångare vi hittills märkt i år då den vägde endast 12,3 g. Detta att jämföra med hösten då de kan väga över 30 g efter att ha proppat i sig fikon inför passagen av Sahara.

Annars var det rätt lugnt i fångsten. Lugnt i luftrummet omkring oss var det däremot inte hela tiden. Två jaktplan från det grekiska flygvapnet slog sina lovar kring märkplatsen och en bit ut över havet, några gånger smärtsamt lågt över marken om öronen fick säga sitt. De besökte oss även för några dagar sen, men då hade de vänligheten att hålla högre höjd.

På eftermiddagen blev det skådning i den närmsta ravinen. Tornfalk, alpkråka och ringduva observerades bland annat.

Annonser

Om nrmringmarkning

Här bloggar ringmärkarna från Naturhistoriska riksmuseet från sin expedition i Grekland.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s