Getter i näten

Morgonen började lite bättre än de föregående och vi fick en del nyanlända flyttare – sydnäktergalar, sävsångare, trastsångare och törnsångare. Som vanligt även några bra kontroller av trastsångare. I en av dammarna nere vid stranden rastade en oskygg och fint utfärgad spovsnäppa.

spovsnäppa

Spovsnäppa – inte lika fin som om Tuomo hade fotat, men man ser vad det är. 🙂

SYNÄK

Sydnäktergalar

TAOXE

Talgoxen var den näst vanligaste arten idag tillsammans med törnsångaren. I toppen, inte helt oväntat, trastsångare.

Framåt förmiddagen fick vi besök av en herde med sina getter. Han har varit på besök flera gånger tidigare och bedyrat att hålla dem ifrån näten. Tyvärr hade han nog inte sett var alla våra nät står, så plötsligt gick hela flocken rakt in i ett av näten. Getterna klarade sig utan skador, men ett nät blev rejält trasigt och ett intill skadades. Det var bara att hämta ett reservnät i bilen och byta ut nätet, som besvärligt nog var det mittersta av tre ihopsatta. Det blev en fin koordinationsövning i stekande hetta. ”Mästarnas mästare” borde ta in avancerat nätbyte som en gren.

När vi ändå var igång med näthantering kom vi på att det vore spännande att ha ett nät mellan vadarnas dammar nära stranden. Våra nätstolpar var dock alla utom en redan använda, så vi fick improvisera och ta till ett av traktens grövsta ”vasstrån”. Dessa är nästan lika hårda som bambu och funkar hyfsat, bortsett från att de kan ha en del ojämnheter som nätet kan fastna i. Det ska bli väldigt spännande att se vad det nya nätet kan ge.

Efter siestan gick vi till en annan ravin innanför byn – troligen den som våra föregångare oftast besökt. Där fick vi se alpkråkor, kajor och en del rovfåglar.

promenad

Annonser

Om nrmringmarkning

Här bloggar ringmärkarna från Naturhistoriska riksmuseet från sin expedition i Grekland.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s