Tjocka trastsångare

Ännu en ringmärkningsdag enligt samma mönster som tidigare. Redan på första rundan fick vi ett par kontroller av trastsångare och under dagen blev det fem. Två av dessa var märkta för mer än en vecka sedan och kontrollerade flera gånger. Den ena av dessa märktes för nio dagar sedan och hade sedan dess gått upp hela 11,4 gram till 34,5, alltså ökat ca 50%. Den bör nu ha varit färdig för ännu en etapp på sin flyttning.

ACARU

Trastsångare – denna både tjock och arg

Bland dagens märkningar kan nämnas två halsbandsflugsnappare, två sävsångare, en trädgårdssångare och en gulärla av rasen feldegg.

HAFLU

Halsbandsflugsnappare – hane 2K. Att den är inne på sitt andra kalenderår ser man på kontrasten mellan de äldsta bruna fjädrarna i vingen och de helt svarta som den har ruggat till under vintern.

På eftermiddagen tog vi en promenad till ravinen bakom byn och fick se det vanliga gänget som brukar hänga i den typen av miljö, alltså getter och blåtrast. Vi fick även se alpkråkorna och kajorna som observerats tidigare av våra föregångare.

get

Första maj är en helgdag i Grekland och det är fest i hela byn. Mycket folk har rest hit och sitter på uteserveringarna. Det står bilar och motorcyklar parkerade på varje ledig yta. Vår hotellägare Marco har jobbat hårt för att få klart sin uteservering inför detta och i går var nästan allt på plats och några bekanta kom och invigde baren. Nu i kväll är vi inte heller ensamma på restaurangen.

Annonser

Om nrmringmarkning

Här bloggar ringmärkarna från Naturhistoriska riksmuseet från sin expedition i Grekland.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s